Yeni Açılan Bölümde İlk Ders Heyecanı

Türk dili ve İngiliz dili kapsamında çeviri eylemlerini konu alan İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programı’nın ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) bünyesinde açılan İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ilk kez bu yıl lisans öğrencisi aldı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve İTBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal’ın çalışmaları ile bölüm çok kısa zamanda lisans öğrencisi almak için Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) öngördüğü şartları yerine getirdi. Söz konusu ölçütlerin tamamlamasının ardından bölüm, 2022 – 2023 Akademik Yılında ilk öğrencilerini kabul etti.

Dr. Öğr. Üyesi Göksel Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sarıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Murat Bayrak’ın görev yaptığı İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programı’nın Bölüm Başkanlığını da Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serkan Tanrıöver yürütüyor.

06 Ekim 2022