İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümümüzden AB Projesi
Fakültemiz İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi koordinatörlüğünde Kafkas Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Adana Alpaslan Türkeş Üniversitesi ortaklığında sunulan AB projesinde yer almıştır. “ACQUIST: Advancing Capabilities and Quality in EU Acquis Translation (AB Müktesebatının Çevirisinde Yeteneklerin ve Kalitenin Geliştirilmesi) adıyla Ulusal Ajans tarafından kabul edilen KA130 Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyon başvurusu, temel olarak çeviri uygulamalarını geliştirmeyi ve AB ile Türkiye arasındaki iletişimi kolaylaştıran çevirmen ve tercümanların becerilerini artırmayı amaçlamaktadır. Bu akreditasyon aracılığıya öğrencilerimiz için Erasmus staj ve personelimiz için ders verme-eğitim alma olanaklarını artırmış bulunmaktayız.
17 Mayıs 2024