Öğrencilerimiz TEKNOFEST Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışmasında Finalist Oldular.
Yazı Fontu

Fakültemiz Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bürhan'ın danışmanlığını üstlendiği Ceylin Çınar ve Mihriban Altun ile Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Ufuk Ulaş Tokat, Hüseyin Berke Fırat ve İbrahim Mahir Akbaş, TEKNOFEST Psikolojide Teknolojik Uygulamalar yarışmasında finalist oldular.

Re-Mind ekibi olarak “Alzheimer Hastalarına ve Alzheimer Farkındalığına Yönelik Sanal Gerçeklik Teknolojisi: Bilişsel-Davranışsal Müdahaleler” adlı projelerinin amacı Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak Alzheimer tanısı almış ve erken evrede bulunan hastaların bilişsel süreçlerindeki bozulmaların ilerleyişini yavaşlatmak ve iyileştirme sağlamaktır. Geliştirdikleri uygulama ayrıca hastalara bakım sağlayan bireyler için hastalığa dair farkındalık kazanılmasını hedeflemektedir.

5-8 Eylül’de Antalya’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST yarışmasında, Re-Mind ekibi hem hastalara hem de bakım sağlayanlara yönelik yönelik özgün ve yenilikçi çözümler sunan projelerini finalist olarak tanıtma ve geliştirme hakkı kazanmıştır. 

06 Ağustos 2024