Tarihçe

Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa'nın ikinci devlet üniversitesi olarak 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksek okul ile kurulmuştur. Bu fakültelerden biri olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde sonraki süreçte bölümler açılmaya başlanmıştır.

Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi çatısı altında kurulmuş olup, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır. Bölümümüz iki Profesör, bir doçent, sekiz Dr. Öğretim Üyesi ve iki Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır.

Psikoloji; psykhe (ruh) ve logos (bilgi) kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilmiş bir sözcüktür. İnsan ruhunun özünü ve değişik durumlarını inceleyen, duygu, coşku ve düşünme gibi olguların kurallarını bulmaya çalışan bir bilim dalıdır. Psikoloji Lisans Programı, çok yönlü bir perspektif içinde çeşitli temel becerileri kazandırmaya yöneliktir. Program; Sosyal, Gelişim, Endüstri-Örgüt, Deneysel gibi çeşitli psikoloji alt alanlarıyla ilgili temel bilgileri vermeyi ve öğrencilere bilimsel düşünme ve araştırma becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. Bu bilgi ve becerilerle donanmış mezunlar, psikolojinin ilgi duydukları bir alt alanında lisansüstü eğitimlerini yapabilmekte veya iş hayatına başlayabilmektedirler. Bu doğrultuda, mezun kişiler hastaneler, okullar, aile mahkemeleri, cezaevleri, özel eğitim merkezleri, şirketlerin insan kaynakları departmanları, kreş ve anaokulları, denetimli serbestlik merkezleri gibi kamu ve özel sektöre ait kurumlarda çalışabilmektedirler.

Psikoloji bölümü olarak hedeflerimiz; insan doğasını, iç dünyasını, duygu, düşünce ve davranışlarını anlayabilen ve bunları etkileyen kişisel ve yaşamsal olayların farkına varabilen mezunlar yetiştirmektir.