Bölüm Başkanı ve Yardımcılarının Görev ve Sorumlulukları

Prof.Dr. Abdulkadir KAYA  (Bölüm Başkanı)

1. Bölüm ve A.B.D.  ilgili süreç ve ihtiyaçları İTBF Dekanlığı / SBE Müdürlüğü Makamlarına rapor eder.

2. Bölüm ve A.B.D. bağlı öğretim elemanlarının alınmasında, terfisinde ve görev sürelerinin uzatılmasında dikkate alınmak üzere görüşünü Dekanlık Makamına bildirir.

3. Fakülte Dekanlığı/SBE Müdürlüğü ile kendi Bölümü/A.B.D. arasındaki her türlü yazışmanın sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlar.

4. Bölümün/A.B.D.’nın ders dağılımın öğretim elemanları arasında dengeli ve makul bir şekilde yapılmasını sağlar.

5. Gündem maddelerini görüşmek üzere toplanan Bölüm Kuruluna başkanlık eder.

6. Bölümü/A.B.D.’nı temsil etmek üzere Fakülte Kurulu/Enstitü Kurulu toplantılarına katılır.

7. Her öğretim yılı sonunda Bölümün geçen yıldaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile ilgili raporu ve gelecek yıl için çalışma plânını Dekana sunar.

8. Bölümde/A.B.D.’da görevli öğretim elemanlarının görevlerini yapmalarını izler ve denetler.

9. Bölüm/A.B.D. öğrencilerinin eğitim-öğretime yönelik sorunlarıyla ilgilenir.

10. Bölüm öğrencilerinin kültürel, sosyal ve bilimsel etkinlikler düzenlemelerini teşvik eder ve bu konuda onlara yardımcı olur.

11. Bölümdeki dersliklerin, çalışma odalarının, atölyelerin ve ders araç-gereçlerinin verimli, etkili, düzenli ve temiz olarak kullanılmasını sağlar.

12. Bölüm/A.B.D’daki öğrenci-öğretim elemanı ilişkilerinin, eğitim-öğretimin amaçları doğrultusunda, düzenli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlar.

13. Eğitim-öğretimin ve bilimsel araştırmaların verimli ve etkili bir şekilde gerçekleşmesi amacına yönelik olarak Bölümdeki öğretim elemanları arasında uygun bir iletişim ortamının oluşmasına çalışır.

14. Bölüm Başkan Yardımcılarını atar, görevinde bulunmadığı zamanlarda yerine Bölüm Başkan Yardımcıları vekalet eder.

İşletme Bölümü Başkan Yardımcıları Yetki ve Sorumlulukları

(Önemli Not: Yetki ve sorumluluk alanları ile ilgili öncelikli olarak Bölüm Başkan Yardımcısı bilgilendirilecektir).

Dr. Öğr. Üye. Nihan BİRİNCİOĞLU (Bölüm Başkan Yardımcısı)

• Lisans öğrencilerinin bölüm, üniversite, sektör ile ilişkilerinin (Danışmanlık, yandal, çift anadal, yatay geçiş, mezuniyet, staj, kulüp, sosyal aktivite, istek, şikayet) yönetilmesi,
  • Öğretim üyelerinin bölüm başkanlığı ile ilişkileri (izin, bilimsel toplantı, istek, şikayet vb.)
  • Ders ve sınav programlarının yapılması,
  • Bölüm kurulu toplantılarının organize edilip duyurulması,
  • Bölüm danışma kurulu toplantılarının organize edilip duyurulması,
  • Dekanlık ve Rektörlük taleplerinde tespit edilmiş komisyonların çalıştırılması,
  • Bölüm internet sitesinin güncel tutulması,
  • Yıllık faaliyet raporlarının oluşturulması.

Doç. Dr. Kadir TUTKAVUL (Bölüm Başkan Yardımcısı)

• Yüksek lisans öğrencilerinin bölüm, üniversite, sektör ile ilişkilerinin (Danışmanlık, tez ve projeler, yatay geçiş, mezuniyet, istek, şikayet) yönetilmesi,
  • Öğretim üyelerinin A.B.D. başkanlığı ile ilişkilerinin (istek, şikayet vb.) yönetilmesi,
  • Ders ve sınav programlarının yapılması,
  • Enstitü ve Rektörlük iş taleplerinin cevaplanması,
  • ABD. ile ilgili internet sayfasının güncel tutulması.

Prof.Dr. Abdulkadir KAYA                       abdulkadir.kaya@btu.edu.tr,        0224 300 35 84

Doç. Dr. Kadir TUTKAVUL                      kadir.tutkavul@btu.edu.tr,           0224 808 11 32

Dr. Öğr. Üye. Nihan BİRİNCİOĞLU        nihan.birincioglu@btu.edu.tr,      0224 808 11 22