Bu görüşmeler sonucunda işletme bölümünün öğrenme çıktıları şöyle tanımlanmıştır:
1- İşletme bölümünü başarıyla tamamlayan öğrenciler finans, yönetim ve organizasyon, muhasebe, pazarlama konularıyla ilgili temel bilgilere sahip, güncel işletme konularını yorumlayıp değerlendirebilen, sosyal ve kültürel konulara duyarlı, girişimcilik bilgisine hâkim, risk alabilen, yenilikçi ve küresel rekabete uyum sağlayabilen bireyler olarak yetişmektedir.
2- İşletme bölümü mezunları ekonomik, sosyal, politik, etik, çevresel kısıtlamalar ve ayrıca üretilebilirlik, sürdürülebilirlik gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, sistem, eleman veya prosesleri ihtiyaçlara uygun olarak tasarlama yeterliliğine sahip olmaktadır.
3- İşletme bölümü mezunları kavram ve düşünceleri bilimsel yöntemlerle inceleyebilmek, verileri yorumlayabilmek ve değerlendirebilmek, sorunları tanımlayabilmek, analiz edebilmek, kanıtlara ve araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek gibi yeteneklere sahip olmaktadır.
4- Etkin iletişim kurma becerilerine sahip olan işletme bölümü mezunları işletme ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilmek yeteneklerine sahiptir.
5- Program mezunları alanı ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri yazılı ve sözlü olarak aktarabilmekte, iş yaşamına dahil olduğunda kurumsal altyapı ve kavramsal zenginliğin oluşturduğu farklılığı bireysel kariyerine yansıtma yeteneğine sahip olabilmektedir.
6- İşletme bölümü mezunları edindiği bilgi ve becerileri, eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek; öğrenmesini yönlendirebilmek ve düşünceleri ile sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek yeteneklerine sahiptir.
7- İşletme bölümü mezunları finans ve muhasebe alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilmektedir. Finans ve muhasebe alanlarının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilmekte ve ayrıca yaşam boyu öğrenme için gerekli olan bilgiye ulaşma yollarını bilmektedir.
8- İşletme bölümü mezunları yöneticilik ve girişimcilik ile ilgili kuramsal bilgileri analiz etme ve uygulamadaki yansımalarını değerlendirme becerisine sahiptir.
9- Program mezunları alana ilişkin kuramlara hakim olup, bunlardan yola çıkarak çalışma hayatında rapor ve/veya akademik kurallara uygun eserler hazırlama bilgisine; karar alma, kararı uygulama ve davranış haline getirmede alana ilişkin sahip olunan bilgileri kullanabilme becerilerine sahiptir.
10- İşletme bölümü mezunları pazarlama alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme; pazarlama alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme; pazarlama alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme yeteneklerine sahiptir.
11- İşletme bölümü mezunları yeni ve güncel teknolojileri takip edebilir ve bunları değerlendirebilmektedir.
12- Program mezunları temel seviyedeki işletme problemlerinin sayısal modelini oluşturabilmekte, modellenmiş işletme problemlerini bilişim teknolojileri yardımıyla çözebilmekte, kurumsal bilişim sistemlerinin işleyişini anlayabilmekte ve bu sistemleri temel seviyede kullanabilmektedir.
Öğrenme Çıktıları