Sosyoloji Bölümü Öğrencileri Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda Oturum Başkanlığı Görevini Üstlendiler
Yazı Fontu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün yedi farklı ilde uygulamaya koyduğu Liselerde Bilim Uygulamaları Programı’nın Bursa ayağı, Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nin organizasyonu ile “Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu” BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesinde düzenlendi.

Sempozyumun açılışına BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Arslan, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumda “İklim Değişikliği”, “Göç ve Uyum”, “Kültürel Miras” ve “Toplum 5. 0” konuları işlendi.

Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun ilk oturumu İTBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal’ın oturum başkanlığında başladı. İlk oturumun konuşmacıları İTBF Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Selda Adiloğlu, Dr. Sercan Eklemezler ve İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Kadir İşgüven ile birlikte Bursa Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Denetim ve Yönetim Şube Müdürlü Mehmet Kandemir oldu.

İlk oturumun ardından lise öğrencilerinden oluşan oturumlara geçildi. Farklı liselerden bildiriler ile katılan lise öğrencileri gün boyu, iklim değişikliği, göç ve uyum, kültürel miras ve toplum 5.0 başlıklı dört temada üç oturum şeklinde sunumlarını gerçekleştirdiler. BTÜ Sosyoloji bölümü lisans (Gizem Zoroğlu) ve yüksek lisans öğrencileri (Batuhan Dinç, Meltem Aladağ, Turaç Karaca, Selin Özdemir ve Zeynep Çağla Yıldırım) de oturumların yönetilmesinde moderatörlük yaptılar.  

18 Mayıs 2023