Staj Esasları

BTÜ-IMEP

Bursa Teknik Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Programı (BTÜ-IMEP) ile öğrencilerin sınıf dersleri dışında ilgili sektörle ortak bir şekilde projelendirilmiş, birlikte yönetilen ve işyerinde uygulanan bir eğitim modeli verilmektedir.
Bu modelde öğrencilere, okulda öğrendiği temel akademik bilgileri ve kavramları sahada tanıma ve uygulama fırsatı sunulur. Böylece, okulda alınan temel bilgiler saha çalışmalarıyla birlikte yeniden anlamlandırılır.
Söz konusu modelin hazırlık süreci seçkin firmaların insan kaynakları birimleri, benzer ortak eğitim modellerini uygulamakta olan üniversiteler ve öğretim üyelerimiz ile istişarede bulunularak titizlikle gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda, benzer yaklaşımların kullanıldığı yurtdışı üniversitelerdeki işleyiş de dikkate alınarak BTÜ-IMEPmodelinin son şekli ortaya konmuştur.

Öğrencilerin 7. Yarıyıllarından itibaren mezun olduklarında çalışma imkanı bulabilecekleri iş ortamlarına yönelik deneyim kazanmaları sağlanmaktadır. BTÜ-IMEP kapsamında öğrencilerimize özgün bir fırsat da sunulmaktadır.

Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri eğitimlerinin 7. Yarıyılında IMEP programına dahil olarak, dönem boyunca çalışacakları sektörde deneyim kazanabilme ayrıcalığına sahiptir.