Genç Ticaret Elçileri Kapanış Programı Turkuaz Salonda Gerçekleşti
Yazı Fontu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) koordinatörlüğünde yürütülen, Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) de paydaşı olduğu Genç Ticaret Elçileri Erasmus+ Projesi'nin kapanış görüşmeleri 17-18 Ekim 2022 tarihleri arasında yapıldı.


Genel koordinatörlüğünü BTSO'nun yaptığı projenin paydaşları; BTÜ, Bursa Valiliği, İngiltere Birmingham Ticaret ve Sanayi Odası, Sırbistan’ın Vojvodina Ticaret ve Sanayi Odası, Polonya Odalar ve Borsalar Birliği ve Almanya MÜSİAD Hessen Şubesi oldu.18 Ekim’de BTÜ Turkuaz Salonda çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda projenin amacı, kapsamı ve üniversite öğrencilerine sağlayacağı katkılara değinildi. BTÜ koordinatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser ve Denizcilik Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun'un yaptığı proje ile üniversite ve iş dünyası arasında bir köprü oluşturarak ihracat bilgisi ve verimliliğin artırılması hedefleniyor. Üniversite öğrencilerini dış ticaretle uğraşan firmaların temsilcisi olarak istihdam etmeyi hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser, üniversite öğrencilerinin güncel ekonomik gelişmeler ışığında, uygulamaya yönelik uluslararası ticaret bilgisi ile donatılmasının projenin temel amacı olduğunu söyledi. Öğrenme modüllerinin bu temel amaç doğrultusunda hazırlandığını ve online eğitim platformuna entegre edildiğine değinen Keser, bu eğitim platformunda öğrenme modüllerini tamamlayan öğrencilerin online sınava girerek, başarılı olmaları durumunda e-sertifika alabileceklerini de belirtti.


Dünyayı Tanıyan Öğrenciler Yetiştirmek İstiyoruz


Gerçekleşen Genç Ticaret Elçileri Erasmus+ Projesinin kapanış toplantısında sunum yapan BTSO Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayızıt, ihracata ilgi duyan herkesin faydalanabileceği bir proje geliştirdiklerinin altını çizdi. Bir eğitim modülüne ihtiyacımız vardı diyen Bayızıt, “Bu proje kapsamında bir eğitim modülüne sahip olduk. Burada ki amacımızda sadece mevzuatı bilen dış ticaret personeli yetiştirmek değil, dünyayı tanıyan, dünyada olan bitenden haberi olan ve güncel bilgileri edinmiş satış ve pazarlama alanında kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerimize katkı sağlamaktır.” ifadelerini kullandı. Projenin yürütülmesinde başta BTÜ olmak üzere katkı veren herkese teşekkürlerini ileten Bayızıt, yeni projelerde BTÜ öğrencileriyle çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

19 Ekim 2022