Akreditasyon


Program eğitim amaçları,

1. Öğrencilerin uluslararası ticaret ve lojistiğin temellerini teorik ve uygulamalı bir şekilde öğrenmelerini sağlayarak, alanında erken kariyer yapabilme fırsatı sunmak,

2. Öğrencilerin uluslararası ticaret ve lojistik süreçlerin yasal ve etik boyutları hakkında bilgi sahibi olması ve konuyla ilgili olayları değerlendirebilme becerisi kazandırmak,

3. Öğrencilerin, küresel pazarlarda etkin pazarlama stratejileri geliştirmesine yönelik uygulama  çalışmaları yapmak

4. Öğrencilerin uluslararası ticarette etkin iletişim kurabilmek için yabancı dil bilgisi ve kültürlerarası iletişim becerileri kazandırmak

5. Öğrencilerin girişimci ve yenilikçi düşünme yetkinliklerini artırmak.


Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Program Öğrenme Çıktıları

1- Ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak, sağlıksal ve çevresel kısıtlamalar çerçevesinde sistem veya süreçleri ihtiyaçlara uygun olarak tasarlama yeterliliği.

2- Sosyal, politik ve etik unsurları. ahlaki değerler ve mesleki sorumluluk bilinci göz önünde bulundurarak, insan kaynaklarını ve kuruluşu üretilebilirlik ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda planlama, tesis etme ve geliştirme yeterliliği.

3- Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanında analitik düşünme, problem çözme, bilimsel veri ve bulguları analiz edebilme, yorumlayabilme, aktarabilme ve strateji geliştirme yetkinliği.

4- Mevzuat altyapısı doğrultusunda uluslararası ticaret ve lojistikte süreç ve işlemleri planlama ve yürütme becerisi.

5- Uluslararası ticaret ve lojistik temel alanında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olup bu bilgileri kullanabilme, satın alma, stok izleme ve teslimat süreçlerini yönetebilme yetkinliği.

6- Kendi işini kurma, iş geliştirme, mevcut yapıyı yönetme, bu konuda ilgili destek ve teşviklere erişim yetkinliği.

7- Uluslararası pazarları bilme, pazara ulaşma yollarını ve müşteri memnuniyet faktörlerini gözönünde bulundurarak e-Ticaret ve uluslararası ticaret yapabilme yetkinliği.

8- Ekonomik verileri okuyabilme, uluslararası ticareti etkileyebilme özelliğine sahip makro ekonomik dinamikleri anlamak için ulusal, sektörel ve firma bazında ekonomik işleyişi değerlendirme ve analiz etme yetkinliği

9- Lojistik yönetiminin stratejik, taktiksel ve operasyonel boyutlarına hâkim olma, ulusal ve uluslararası boyutlarındaki değişimini ve alandaki gelişmeleri izleyebilme ve analiz edebilme yetkinliği.

10- Öğrenim dilinde ve en az 1 yabancı dilde uluslararası ticaret ve lojistik alanında yazılı ve sözlü iletişim kurabilme

11- Uluslararası Ticaret veya Lojistik İşletmelerinin yönetim kararlarında finans ve muhasebe bilgilerini kullanma ve analiz etme yeteneği.



2016-2023 Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Planı (Müfredat)


Uluslararası Ticaret ve Lojistik Programına Özgü Ölçütler

P.Ö.Ö.1.:  Öğrencilerin uluslararası ticaret ve/veya lojistik alanında temel kavram ve terminolojiye hâkim olmasını sağlamak.

P.Ö.Ö.2.: Öğrencilerin uluslararası ticaret ve/veya lojistik alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatlara, düzenlemelere ve standartlara hâkim bir hale getirmek. 

P.Ö.Ö.3.: Öğrencilerin uluslararası ticaret ve/veya lojistik süreçlerde kullanılan yazılım programlarını kullanıbilme yeteneğini kazandırmak. 

P.Ö.Ö.4.: Öğrencilerin uluslararası ticaret işletmelerinde ve/ veya lojistik işletmelerinde staj ve uygulamalı derslerle temel deneyime sahip olmasını sağlamak 

P.Ö.Ö.5.: Öğrenciyi uluslararası ticaret ve/veya lojistik alanında ulusal ve uluslararası güncel konuları analiz edebilme yeteneğine sahip hale getirmek

P.Ö.Ö.6.: Öğrencinin uluslararası ticaret ve veya lojistik alanında girişimcilik için uluslararası finans kaynaklarına ve devlet desteklerine ulaşma bilgi ve becerileri kazandırılmasını sağlamak.

P.Ö.Ö.7.: Öğrencinin ticari diplomasi kapsamında küresel ticaret ve e-ihracat alanında uygulamalara sahip olmasını sağlamak.

Programa özgü ölçütler matrisine ulaşmak için tıklayınız.