Dünya Ruh Sağlığı Etkinliklerine Öğrencilerimiz Katılım Gösterdi.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 10 Ekim “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmektedir. Ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla 1992 yılından bu yana her yıl “Dünya Ruh Sağlığı Günü” kutlanmaktadır.

Bu yıl 10 Ekim Ruh Sağlığı Günü kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde (TRSM) tedavi gören hastalar tarafından yapılan el sanatları sergisine Üniversitemiz Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aslı YEŞİL ve öğrencileri katılmışlardır. Sergi öncesi öğrenciler Çekirge TRSM, Hürriyet TRSM, Nilüfer TRSM ve Yıldırım TRSM’de rehabilitasyon amaçlı gerçekleştirilen iş-uğraş etkinliklerine katılmış, hastaların tedavi süreçleri hakkında ruh sağlığı profesyonellerinden bilgi edinmişlerdir.

14 Ekim 2024