Başarısız Devletlerdeki Silahlı Grupların Güvenlik Stratejileri Konferansı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferansları bu hafta Dr. Öğr. Üyesi Furkan Polat’ın sunumu ile devam etti. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin (İTBF) düzenlediği konferans serisinin bu bölümünde konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Furkan Polat’ın konusu, ‘’Başarısız Devletlerdeki Silahlı Grupların Güvenlik Stratejileri’’ oldu.


Organizasyonu İTBF Uluslararası İlişkiler Bölümünce üstlenilen etkinlik, BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salon’da gerçekleşti. Konferansa; BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, İTBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özkan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Başarısız devletlerdeki silahlı gruplar arasındaki çatışmayı açıklayan nedensel mekanizmayı ve aktörlerin davranışlarındaki genel eğilimleri açıklayan Polat, bu durumu Libya sorunu üzerinden örneklendirdi.


‘’Başarısız Devletlerdeki Silahlı Grupların Güvenlik Stratejileri’’ başlıklı sunumunun ardından Dr. Öğr. Üyesi Furkan Polat’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.



14 Aralık 2023