BTÜ’de Gündem Filistin Devleti’nin Tanınması
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferansları her hafta farklı bir konuğun katılımı ile devam ediyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün organizasyonu ile gerçekleşen konferanslar dizisinin bu haftaki bölümünde, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Ensar Muslu konuk oldu.


BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansa; BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, İTBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özkan, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.


İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin düzenlediği ve 2023 - 2024 akademik yılı boyunca sürdürülmesi planlanan konferans serisinin bu bölümünde konuk konuşmacı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Ensar Muslu, halkı yaklaşık üç aydan beri katliama uğrayan Filistin’i gündeme taşıyarak ‘’Uluslararası Hukukta Filistin Devleti’nin Tanınması’’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.


Muslu, konuşmasında uluslararası hukukta “tanınma” kavramı hakkında bilgilendirmede bulundu. Tanınma kavramı ile ilgili yaptığı bilgilendirmesinin ardından Muslu, Filistin’in bir devlet olarak uzun yıllardan beri uluslararası alanda tanınma ile ilgili sorunları aşmaya çalıştığını açıkladı. Konuşmasında Filistin sorununu farklı bir perspektiften ele alan Muslu, uluslararası alanda Filistin sorununun çözümünün uzun yıllardan beri sadece akan kanın durması ve iki halkın yaşam alanlarının ayrıştırılmasında görüldüğünü kaydetti. Bu görüşün geçmişten beri özellikle İsrail tarafından sürdürülen şiddet politikası sarmalında sürekli değer kaybettiğini belirtti. Bu nedenle kalıcı çözümün Filistin Devleti’nin uluslararası hukukta tanınmasından geçtiğini bildirdi.


“Uluslararası Hukukta Filistin Devleti’nin Tanınması” konferansının ardından BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Ensar Muslu’ya teşekkür belgesi takdim etti.

19 Aralık 2023